8 leggyakoribb téma

Hogyan kezelhető gyógyszeresen a reflux?

1640
HOZZÁSZÓLÁS:

Gyógyszeresen a savas refluxot előbb a legenyhébb hatású savkötő szerekkel (antacidok) kell kezelni, és megfigyelni, jelentkezik-e jótékony hatásuk, vagy sem.gyogyszerek-antibiotikumok

Milyen gyógyszerekkel kezelhető a reflux?

Legalkalmasabbak e célra a folyadékban szuszpendált savkötők, de a rágótabletták is jó hatásfokkal rendelkeznek. Ha ez nem bizonyul elégségesnek, akkor megpróbálhatjuk a nyálkahártyára tapadó, bevonó hatású gyógyszereket, ezeket szuszpenzióban és tabletta formájában is lehet kapni. (pl. Alusulin, Sucralbenc, Ulcogant, Venter).

A tablettából napi 3-5 alkalommal kell 1-1 szemel bevenni, míg a szusz-penzióból ugyancsak 3-5 alkalommal 10-10 ml a szükséges adag. Ha mindezek nem bizonyulnak elegendőnek, akkor olyan gyógyszert kell alkalmazni, amelynek hatására a gyomorsav termelése mérséklődik. Ilyenek a Ranitidin, Aporanitidin, Ulceran, Zantac, Quamatel, Axid; ezek kisebb adagot tartalmazó tablettái recept nélkül is kaphatók.

A legerősebb hatással a PPI- (proton pumpa inhibitor) szerek rendelkeznek, ilyen a Losec, Controlox, Lansol. Ezeket csak megemlítjük, kizárólag orvos írhatja fel, megfelelően elvégzett vizsgálatokat követően!

Ha a hatás még emelt adagban sem kielégítő, akkor (mellékhatásai miatt) erősen mérlegelni kell, hogy a Cordinax (motilitás-befolyásoló szer) számításba kerüljön-e. Ha a nyelőcső alsó részén már heges szűkület torzító hatása érvényesül, meg lehet próbálkozni a ballonos mechanikus tágítással. Ez csak erre a technikára jól felszerelt kórházakban, klinikákon oldható meg ebben, vagy nyelőcső műtétekben járatos sebész segítségével, a gyógyszeres kezeléssel nem befolyásolható esetekben.

1640
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]